Selv om kæben eller biddet ikke bidrager til vores stående stilling, kan den være en væsentlig årsag til forstyrrelser og smerter.

Det hænger sammen med, at kæben og øjet har forskellige tætte nerveforbindelser og at kæben rent muskulært kan forstyrre øjenmusklen. Kæbespændinger har vist sig at have tæt forbindelse til følgende lidelser; paradentose, støj i ørerne, skuldersmerter, frossen skulder, brystspændinger, brystinflammation, infertilitet og skoliose.

De mest almindelige årsager til problemer med kæben er stress, hårdt sammenbid, tyggegummi, tandregulering og piskesmæld.

De mest almindelige symptomer er smerter om morgenen inden man træder ud af sengen, stor træthed om morgenen, hovedpine, nakkesmerter, skuldersmerter, albuesmerter, anspændthed, stive muskler især i nakken og øvre ryg, øresusen og støjfølsomhed. Symptomerne er udpræget om morgenen.

Hårdt sammenbid har en sammenhæng med; frossen skulder, brystspændinger, paradentose, lavt blodsukker og overvægt og infertilitet.

Kæbeproblemer, som ofte involverer ubevidste mønstre, behandles i et forløb med mindst 5-8 behandlinger via permanåle i øret, bevidstgørelse og afvænning af uvaner, afvænning af bidskinne, undervisning i forskellige strækøvelser og afspænding af muskulaturen samt evt. vitamin- og mineraltilskud og magnetbehandling.