Posturologi finder ikke alene “årsagen” -den behandler den også..

Posturologi er behandling på et højere plan end vi er vant til.
Hos Guldbrandsen Akupunktur har vi nu i mere end 15 år behandlet hundredevis af danskere med Posturologi -med flotte varige resultater.

“Hemmeligheden,” er de neurologiske indgange til de systemer i hjernen, som modtager information fra kroppen, og som til sidst, danner den autonome tonus i muskulaturen, som gør at vi kan stå oprejst uden at falde.

Læren om kropsholdningen kaldes posturologi. Det er en forståelse af nervesystemets forbindelse til kroppen og dens evne til at stå oprejst.

Behandlingsmetoden er udviklet af den franske professor Dr. Med. Michel Marignan.

Kroppen har faciske og toniske muskler, som kontrolleres af nervesystemet. Pga. tonus (spænding i muskulaturen) kan vi stå op. Hverken vilje, massage manipulation, træningsøvelser, genoptræning mv. kan regulere de toniske dele af muskulaturen. Ej heller Kiropraktik, fysioterapi eller osteopati kan påvirke denne tonus i muskulaturen, da tonus er centralt styret!
Tonus er styret af hjernen via sensorisk oplysninger fra øjne, øre, kæbe og fødder samt sensorisk følsomhed i muskulaturen (proprioceptive sans). Langt de fleste skævheder i kroppen er muskulære og er den største årsag til kroniske og tilbagevendende smerter. Skævheder (asymetrisk kropsholding) kan behandles med posturologi.

Når det posturologiske system er forstyrret opstår der bl.a. skævheder som bunder i en asymmetrisk ledstilling.

Diagnose og behandling
Patienten undersøges i stående stilling, og man vil med et kort posturologisk blik kunne konstatere, at patienten kun kan stå oprejst afslappet ved at være skæv. Det er ikke så vigtigt at f.eks. C7 og L3 er forskudt, men det er vigtigt at vide hvorfor. Det forklarer posturologien. Hermed ved man også, om behandlingen skal være af øjne, bidfunktion eller fodstilling. Behandlingen af øjne kan være øreakupunktur ad modum dr. M. Marignan, prismebriller, genoptræning eller behandling med nordpolsmagnet.

Funktionelle bid-forstyrrelser kan også behandles med øreakupunktur eller lokalt, mens mekaniske forstyrrelser henvises til tandlæge. Posturologien kan differential-diagnosticere motoriske og mekaniske forstyrrelser, udfra det neurologiske svar kropsstillingen giver! Fodstillingen behandles med en lille elektronisk chip og/eller med meget små indlæg på 2-3mm, med proprioceptiv genoptræningseffekt.

At vælge Posturologi, er at vælge nøglen til et krydspunkt hvor flere videnskaber løber sammen og i praksis udgør en varig helbredende horisont. Posturologien udgør et farvel til adskillige uforklarlige symptomer og fremkalder med sin metode et nyt billede af sundhed og sygdom, hvor resultaterne taler for sig selv.

 

Posturologi Og Fødderne
● Hælsmerter
● Fod og Tå-smerter
● Lænd og lyskensmerter
● Knæ-smerter
● smerter ved at stå
● Smerter ved at løbe
Posturologi Og Øjnene
● Samsyns-problemer
● Svimmelhed
● Asymmetrisk kropsholdning
● Depression
● Kognitive vanskeligheder
● Diskosprolaps
Posturologi Og Ørerne
● Orienterings-vanskeligheder
● Svimmelhed
Posturologi Og Kæben
● Kæbeproblemer og smerter
● Hovepine og migræne
● Asymmetrisk kropsholdning
● Bidfunktion/problemer
● Nakke, Skulder og Albue
● kognitive vanskeligheder