Vigtige Vitaminer & Mineraler

vigtige vitaminer og mineraler til dit hår

For at opretholde et sundt og velfungerende hår, er det nødvendigt med det rette indtag af vitaminer. Mangel af hårvitaminer viser sig ofte i form af knækket og spaltet hår samt hårtab.

Biotin
Biotin er et vigtigt vitamin (Vitamin H) til vedligeholdelse af den normale cellefunktion, vækst og udvikling af hår. Det har betydning for vækst og deling af celler og er derfor vigtig for udviklingen og fornyelsen af hår og hud.

B-Vitamin
B vitamin er kendt som ”hårets vitamin” og består af 8 forskellige B vitaminer. Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Niacin og Biotin. Alle disse B vitaminer spiller en stor og vigtig rolle for hårets trivsel. Vitaminet fremmer en sund cellevækst, som er vigtig for håret og hårvæksten.

C-vitamin
C-vitamin bidrager til kroppens produktion af kollagen, der findes i huden og i særdeleshed i håret. C vitamin er et essentielt vitamin for sundt hår. C vitamin har også en antioxiderende virkning, der beskytter håret mod ydre påvirkning.

E-Vitamin
E vitamin er en antioxidant, der beskytter håret mod ydre påvirkninger som forurening.E vitamin har en opbyggende effekt på håret og vedligeholder hårets normale funktion.Jern
Er en af de mest essentielle mineraler kroppen og håret har brug for, for at fungere optimalt. Derfor har jern en positiv indvirkning på håret. Et symptom på at du mangler jern er, at dit hår virker livløst og spalter. Jern styrker håret og fremmer en sund hårvækst.

Magnesium
Der er mange, der ikke får nok magnesium gennem kosten.
Derfor er det særligt vigtigt, at du lægger vægt på, at dit kosttilskud indeholder det. Mineralet styrker dannelsen af protein i kroppen, dermed også kollagen.