Fotoperception

Øreakupunktur er en ung, men af WHO anerkendt videnskab og behandlingsmetode.
I 1951 opdagede en fransk læge og ingeniør; Poul Nogier, at der var sammenhæng mellem punkter på øret og forskellige sygdomme i kroppen. Sammen med en gruppe læger kortlagde han de følgende 20 år øret og fandt frem til flere måder at både finde og behandle punkterne på.

Helt essentielt opdagede han, hvordan menneskets puls reagerer på udefrakommende påvirkninger på huden; stimuleringer med f.eks. tryk, lys, lave frekvenser og farver. Ud fra denne opdagelse, udviklede han en teknik til at finde ørets akupunkturpunkter og aflæse kroppens reaktion på behandlingen ved hjælp af pulsen, kaldet VAS; vaskulært autonomt signal.

Poul Nogiers søn, læge i Lyon; Raphaël Nogier, har forsket videre i frekvensbehandling og underviser i auriculoterapi og auriculomedicin i  hele verden – også i Danmark.

Hudens lysfølsomhed

Denne viden om hudens lysfølsomhed, kaldet fotoperception, overfor frekvenser og farver, både på øret og på huden generelt, benyttes til behandling af forskellige syndromer som f.eks. fordøjelsesproblemer og hormonelle forstyrrelser. Det benyttes også ved f.eks. tobaksafvænning og afvænning af lykkepiller eller hash.
På øret kan man opspore punkter og behandle dem med helt nøjagtige frekvenser med et apparat kaldet Gir30. Huden på kroppen kan behandles med frekvenser og farver via et apparat kaldet Theralight – det benyttes f.eks. til at stimulere immunforsvaret eller behandle søvnløshed og depression.

Med en Nextlaser, som trænger dybere ned i vævet, kan man f.eks. fremskynde helingen af knoglebrud, stimmulere gendannelsen af brusk i led plaget af slidgigt eller inflammation, ødem eller trænge dybt ind i en muskel og skabe muskelafspænding og smertelindring.