En mandag morgen vågnede jeg med så store smerter i venstre skulder, at jeg knap kunne tage tøj på. Det var lige før, jeg så mig nødsaget til at køre på job kun iført underbukser. Jeg ringede til min læge, der rutinemæssigt anbefalede mig at tage en pille, lægge noget koldt på og så ellers forholde mig i ro.

Smerterne var så store, at jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Men så blev jeg anbefalet at prøve Thomas Guldbrandsen. Egentlig havde jeg altid været skeptisk over for det der med nåle, men der var alt at vinde. Jeg fik en tid samme dag om eftermiddagen – og så skal jeg lige love for, at der skete noget.

Thomas konstaterede hurtigt, at den var hel gal. Min skulder havde taget stærkt skade af en forkert træningsøvelse i styrkeløfterklubben, og senerne var spændte som en flitsbue. Diganosen var vistnok en frossen skulder. Thomas begyndte straks at jonglere med nåle og sugekopper, ligesom han trykkede og trak omkring de ømme steder. Allerede da jeg forlod klinikken, kunne jeg mærke en lille forbedring, armen og skulderen var lidt mere mobile. Fremgangen fortsatte næste morgen, da jeg havde fået en tur mere, og da jeg dagen efter begav mig hen til tredje behandling var det lige før, jeg kunne danse en ballet. Smerterne og stivheden var næsten væk, og jeg kunne uden problemer tage tøj på.

På bare halvandet døgn var alt, hvad der hed ulidelig smerte jaget bort. Ifølge Thomas skyldtes det, at jeg havde henvendt mig så hurtigt. Havde jeg set tiden an og håbet, at skulderen ville hele sig selv, så risikerede skaden at bide sig fast – og give mig flere måneder med smerte og bøvl.

Så jo. Min skepsis med hensyn til akupunktur er gjort til skamme. Helt klart.

Vågnede med store smerterMichael Eskebjerg