I mit arbejde som kapelmester på Aalborg Teater, kommer jeg ud for perioder med meget stort arbejdspres. Så meget, så fysikken ind imellem døjer med at følge med. I perioden inden prøveforløbet starter, er der meget arbejde ved computeren. Der er sangtekster, der skal tilpasses, og der skal skrives arrangement. I efteråret 2006 havde jeg sådan en periode, hvor materialet samtidig krævede  mange timers øvning ved klaveret.

Prøverne gik i gang, og allerede efter den første uges prøver, kunne jeg mærke, at det gik galt. Jeg døjede med en meget øm skulder/arm, og jeg fik seneskedehindbetændelse. Jeg var med det samme klar over, at skulle jeg holde til premieren (og forestillingerne  bagefter), skulle der gøres noget med det samme.  Jeg havde hørt om Thomas Guldbrandsen fra kolleger på teateret, som han havde hjulpet, så jeg var ikke i tvivl om at det måtte jeg forsøge.

Jeg fik en tid allerede næste dag, og kunne med det samme mærke, at han havde fat i det rigtige. Han talte meget om, hvad jeg selv kunne gøre, for at gøre arbejdsstillingerne bedre, og strække ud før og efter prøverne. Samtidig behandlede han med nåle og akupressur og alt dette bevirkede, at min arm fik det meget bedre, på trods af, at jeg stadig belastede den meget.

Som en sidegevinst gik han også ind og tog fat på mange års problemer med allergi/eksem. Her har jeg tit problemer med, at mine fingre revner om vinteren, hvilket er meget pinefuldt, når jeg spiller klaver. Også her havde behandlingen ret hurtigt en virkning, og jeg har praktisk talt ikke haft rifter denne vinter.

Jeg fortsatte behandlingerne i hele spilleperioden, og han hjælper mig stadig med skulder og eksem. Specielt behandlingerne mod eksem tager tid, men da jeg kan mærke det hjælper, er det det hele værd.

Hudproblemer og armsmerter sat ud af spilletGunhild Kjær